VILLÁMGYORS RÁGCSÁLNIVALÓ

 


      Van az úgy, hogy nincs kedved pogit, sósrudat... sütni, de jó lenne valami sós rágcsálni való filmnézéshez, baráti beszélgetéshez, vagy csak úgy. A bolti drága és nem is túl jó, mi legyen hát? A kérdés így szilveszter előtt pláne aktuális. Így volt ez nálam is, mígnem a kerek, középen lukas, alig ízesített pirítósszerű nasiból végre elegem lett, mert nemcsak nagyon megdrágult, devásárlaskor már majd a fele össze volttörve. Ennek nyomán indult el a gondolat, amelyet a tettek követtek. 😀 Mi lenne, ha én is csinálnék valami ílyesmit?
Vettem hát egy csomag toast kenyeret, amely egyébként is vékonyra van szeletelve. Olaj, só és fűszer pedig mindig van itthon.
Tehát:

1 cs toastkenyér ( ez persze vendégsereg függő 😀)
Olaj 
Fűszer (kedved szerint)

Kis tálkába olivaolajat öntünk, amelyben elkeverünk tetszés szerinti sót és fűszert (mediterrán vagy provance-i, vagy csak összepréselt fokhagyma, vagy fokhagymagranulátum, stb).
Amíg áll a fűszeres olaj, a kenyérszeleteket átlósan ketté vágjuk.
2 nagy tepsibe sütőpspírt teszünk, amelyet megkenünk egy ecset segítségével fűszeres olajjal vékonyan. Erre helyezzük a kenyérszeleteket, majd a tetejüket is megkenjük.
200 fokra előmelegített sütőben 10-22 perc alatt pirosra sütjük.

Ha kihűlt már kínálhatjuk is, vagy fémdobozba zárva hetekig is eláll.

Krémlevesekhez feltétnek is adhatjuk.

Készíthetjük szalonnásra is, ekkor kevés olajban olvasszuk ki a szalonnaszelezelet és a visszamaradt kihűlt zsiradékkal kenjük meg a kenyeret.

Ha extrábbat szeretnénk kevés reszelt sajttal is megszórhatjuk, de tényleg pici legyen, hiszen nem sajtos pirítóst akarunk készíteni!

Apróbb falatnyi nasi érdekében a kenyérszeleteket mindkét átlós iranyba vágjuk fel 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT