VILLÁMGYORS RÁGCSÁLNIVALÓ
Van az úgy, hogy nincs kedved pogit, sósrudat... sütni, de jó lenne valami sós rágcsálni való filmnézéshez, baráti beszélgetéshez, vagy csak úgy. A bolti drága és nem is túl jó, mi legyen hát? A kérdés így szilveszter előtt pláne aktuális. Így volt ez nálam is, mígnem a kerek, középen lukas, alig ízesített pirítósszerű nasiból végre elegem lett, mert nemcsak nagyon megdrágult, devásárlaskor már majd a fele össze volttörve. Ennek nyomán indult el a gondolat, amelyet a tettek követtek. 😀 Mi lenne, ha én is csinálnék valami ílyesmit?
Vettem hát egy csomag toast kenyeret, amely egyébként is vékonyra van szeletelve. Olaj, só és fűszer pedig mindig van itthon.
Tehát:
1 cs toastkenyér ( ez persze vendégsereg függő 😀)
Olaj
Só
Fűszer (kedved szerint)
Kis tálkába olivaolajat öntünk, amelyben elkeverünk tetszés szerinti sót és fűszert (mediterrán vagy provance-i, vagy csak összepréselt fokhagyma, vagy fokhagymagranulátum, stb).
Amíg áll a fűszeres olaj, a kenyérszeleteket átlósan ketté vágjuk.
2 nagy tepsibe sütőpspírt teszünk, amelyet megkenünk egy ecset segítségével fűszeres olajjal vékonyan. Erre helyezzük a kenyérszeleteket, majd a tetejüket is megkenjük.
200 fokra előmelegített sütőben 10-22 perc alatt pirosra sütjük.
Ha kihűlt már kínálhatjuk is, vagy fémdobozba zárva hetekig is eláll.
Krémlevesekhez feltétnek is adhatjuk.
Készíthetjük szalonnásra is, ekkor kevés olajban olvasszuk ki a szalonnaszelezelet és a visszamaradt kihűlt zsiradékkal kenjük meg a kenyeret.
Ha extrábbat szeretnénk kevés reszelt sajttal is megszórhatjuk, de tényleg pici legyen, hiszen nem sajtos pirítóst akarunk készíteni!
Apróbb falatnyi nasi érdekében a kenyérszeleteket mindkét átlós iranyba vágjuk fel
Megjegyzések
Megjegyzés küldése