GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE
Szóval, Hozzávalók 3 személyre:
2 közepes cukkini
kb. 15-20 dkg liszt
1 kisebb póréhagyma
1 tojás
1 kispohár natúr joghurt
fokhagyma (szerintem sok kell 😃 ) ízlés szerint
nagyjából 10 dkg sajt (amilyen van)
5-10 dkg fetasajt
2 ek olívaolaj
kapor, só, bors ízlés szerint
zsemlemorzsa
A cukkiniket alaposan megmossuk, szárazra töröljük, két végüket levágjuk, majd héjastól vékonyra lereszeljük. Besózzuk, összekeverjük és hagyjuk állni 20 percet.
Ezután egy konyharuhába téve kinyokodjuk a vizet belőle. Egy nagy tálba tesszük hozzáadjuk a vékony karikára vágott pórét (nekem csak 2 szál újhagymám volt, így az került bele, a fokhagymát összepréseljük, a sajtot lereszeljük, a tojást elhabarjuk és hozzáadjuk, majd a lisztet, joghurtot, olívaolajat, apróra vágott kaprot, fűszereket, valamint a fetasajt felét is belemorzsoljuk (nekem juhtúró volt itthon, így azzal készült) és alaposan összekeverjük. Kissé hígabb legyen a piskótatésztánál. Ha sűrűbbnek találjuk, adjunk még kis joghurtot hozzá.
Egy akkora tepsit, amely elegendő méretű lehet ahhoz, hogy 1,5-2 ujjnyi magas legyen a piténk kikenünk olívaolajjal, megszórjuk durvább zsemlemorzsával és a masszát beleöntjük. A maradék fetasajtot a tetejére morzsoljuk, megszórjuk zsemlemorzsával és 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük (függ a pite magasságától és nedvességétől is)
Amikor elkészült, hagyjuk langyosra hűlni, majd nagyobb kockákra szeletelve tálaljuk. Finom laktató étel, adhatunk hozzá joghurtos öntetet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése