A MEGUNHATATLAN KRUMPLI, MOST SAJTTAL, FÚSZEREKKEL BOLONDÍTVA


          Lehet krumplit szeretni, vagy nem szeretni, de biztos, hogy jelentős része táplálkozásunknak, hiszen számtalan formában készíthető, levesnek, főételnek, köretnek, sőt még desszertnek is. Ha kivesszük étkezésünkből, számos lehetőségtől fosztjuk meg gasztronómiai világunkat. Maradékként is jól hasznosítható, tápláló és persze finom. Most egy gyorsan elkészíthető  burgonya változatot hoztam, lehet köret, vagy egyszerű vacsora salátával. A receptben szereplő mennyiség két főre készült,  köretnek.

Hozzávalók:
3 kisebb ( kb 8 cm hosszú burgonya)
teáskanál koriandermag
fél teáskanál kakukkfű, oregánó
evőkanálnyi olívaolaj
félmarék reszelt trappista sajt
2 evőkanálnyi reszelt parmezán

A tisztára mosott krumplikat hideg sós vizben feltesszük főni és addig főzzük, hogy puhák legyenek, de ne essenek szét.
Hámozás nélkül hosszában  ketté vágjuk.
Egy mozsárban a fűszereket összetörjük és elkeverjük.
Egy kis tepsibe sütőpapírt teszünk, amelyet megkenünk az olajjal, a fűszerkeverékhez hozzákeverjük a reszelt sajtokat és az olajos papíron ellapogatjuk.
A burgonyákat vágott felükkel lefelé a fűszeres sajtra fektetjük és 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Ezalatt a sajtok összeolvadnak a fűszerekkel és ropogós kéreggé sülnek a burgonyák alján.

Nálam akakukkfüves csirkecombokhoz készültek, de önmagában, bármilyen salátával körítve vacsorának is kitünő.



 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT