KAKUKKFÜVES NAANKENYÉR SZŐLŐVEL ÉS KÉKSAJTTAL

 


     Szeretek naankenyeret készíteni, már itt a blogon is találkozhattatok vele, kicsit másképp. Most szőlőszezon lévén, mi mással készülhetne, mint szőlővel, főleg borozgatás mellé.

Hozzávalók:
500 g búzaliszt
2 dl langyos víz
1 dl natúr joghurt
3 ek extra szűz olívaolaj 
1 tasak instant élesztő
1 ek só
2 kis ág friss kakukkfű, összevágva
1 nagy fürt fehérszőlő, kimagozva
130 g  kéksajt összetördelve kis darabokra
olaj a sütéshez

A lisztet összeszitáljuk a sóval és egy robotgép táljába tesszük, közepébe mélyedést nyomunk, ebbe szórjuk az élesztőt.
Hozzáöntjük a víz felét és az olajat és egy fakanállal átkeverjük (hogy  a robotgép dagasztókarja ne csapja szét a lisztet.
Először alacsony fordulattal kezdjük dagasztani, majd hozzáadjuk a többi vizet, joghurtot és a kakukkfüvet is és kb 7-8 perc alatt szép fényesre dagasztjuk.



A tésztát megolajozzuk és kelesztőzacskóba tesszük, vagy letakarjuk kb 15-20 percre.
Ekkor gyúródeszkára borítjuk és 16 egyforma darabra vágjuk, a darabokat tenyérrel kilapítjuk, a tölteléket  közepére tesszük és kis gombócokat formázunk belőlük majd egyenként vékonyra kinyújtjuk.
Felforrósítunk egy teflonserpenyőt, kevés olajat öntünk az aljára és a lepénykenyereket  megsütjük, oldalanként 1,5-2 perc alatt.
Tálalásig melegen tartjuk. 
Adhatunk mellé kéksajtos joghurtmártogatóst, szőlőt.
Borozáshoz kiváló.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT