NAGYON MÁKOS MUFFIN
Mostanában tisztítom az életem, amelynek nyilván része az otthonom is. Megszabadulok mindentől, ami fölösleges, túl sok, stb. De ez egy másik történet lesz. Lényeg, hogy a kamraszekrényben nagyobb mennyiségű mákra bukkantam, úgy kb másfél kilóra. 😳😅 Egy része ugyan már némileg lejárt, de mivel légmentes csomagolásban volt, hacsak nem avas (Nem az!) nyugodtan felhasználható. Egy réges-régi receptet ástam elő a fiók mélyéről (utoljára kb 20 éve sütöttem meg, szóval ideje volt ismét) és némileg újragondoltam. Így lett, egy naggggyon mákos muffin belőle.
Hozzávalók:
2 egész tojás10 dkg vaj, (vagy margarin)1 bögre kristálycukor (2,5 dl bögre)1,5 bögre darált mák1,5 bögre liszt1 bögre tej1 cs. sütőporfél citrom reszelt héja1 tk vaníliakivonat vagy aroma
+ 10 dkg pikáns, nem híg, málna, vagy ribizli lekvár
A vajat a cukorral citromhéjjal, habosra keverjük, a tojásokkal és 2 ek liszttel tovább keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is a lekvár kivételével és a masszát alaposan összedolgozzuk.
A muffinkapszulával (mindenképp használjunk papírkapszlit, mivel törékeny lesz a sok mák miatt a tészta) bélelt formába egy nagyobb kanál masszát teszünk, erre egy tk lekvárt, majd a tetejére ismét a mákos masszából.
180 C fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
16 db lesz belőle.
Mivel maradt még mák 😁😂, hamarosan mákos pitével is jelentkezem.
Jó sütögetést!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése