PÜSPÖKKENYÉR, nemcsak püspököknek
Püspökkenyeret leginkább karácsonykor szoktunk sütni, azonban ez olyan egyszerű és olyan finom, hogy biztos vagyok benne, nemcsak karácsonykor fog asztalra kerülni.
Hozzávalók:
2 egész tojás
250 g kristálycukor
200 ml tejföl
300 g rétesliszt
1/2 cs sütőpor
50 g durvára tört dió
50 g étcsokoládé darabolva
100 g mazsola
100 g cukrozott gyümölcs, vagy birsalmasajt apróra vágva
A tojást, a cukrot és a tejfölt habosra keverjük. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, egy kanállal kiveszünk belőle és a diót, csokit, gyümölcsöket beleforgatjuk. A tojásos masszába keverjük a sütőporos lisztet, végül a lisztes apróságokat.
Zsírozott-lisztezett püspökkenyér formába öntjük, majd 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 5 perc mulva a hőfokot 170-re mérsékeljük, kb 40 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Nem lesz piros, akkor jó, ha a színe vilagos marad.
Deszkára borítva hűtjük ki.
Díszítsük tetszés szerint, én mandulával és csokoládés kávészemekkel koronáztam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése