DATOLYÁS MÉZESKALACSMUFFIN
Advent idején, már jócskán megrövidültek a nappalok, az időjárás többnyire hideg, szürke, sokszor nyirkos, így a négy fal közé szorulunk délutánra/estére, vagy egyedül, vagy családdal, barátokkal. Bàrhogy is legyen ilyenkor jól esik egy kis kényeztetés, megelőlegezve a karácsony illatát ízeit. És ha a süti nemcsak finom, de gyorsan elkészíthető az már csak hab a tortán. 😀 Egy forró teával, vagy fűszeres forraltborral átmelegíti testünket lelkünket.
Hozzávalók:
200 g finomliszt
130 g kristálycukor
késhegynyi szódabikarbóna
teáskanál mézeskalács fűszer
2 egész tojás
100 g olvasztott Rama
3 ek méz
2 ek szódavíz
10 db magozott datolya
A tojásokat a cukorral és mézzel robotgéppel fehéredésig keverjük.
Ezutan a fűszerrel és szódabikarbónával összekevert lisztet, valamint az olvasztott margarint és a szódavizet hozzáadjuk és kikeverjük. A muffinsütőbe karácsonyi mintás papirkapszlikat teszünk, és mindegyikbe egy nagyobb ek tésztát, ebbe egy datolyát, majd a tetejére még egy kanál tésztát teszünk.
175 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) 20-23 perc (tűpróba) alatt megsütjük.
10 db lesz belőle
Megjegyzések
Megjegyzés küldése