DATOLYÁS MÉZESKALACSMUFFIN

 


   Advent idején, már jócskán megrövidültek a nappalok, az időjárás többnyire hideg, szürke, sokszor nyirkos, így a négy fal közé szorulunk délutánra/estére, vagy egyedül, vagy családdal, barátokkal. Bàrhogy is legyen ilyenkor jól esik egy kis kényeztetés, megelőlegezve a karácsony illatát ízeit. És ha a süti nemcsak finom, de gyorsan elkészíthető az már csak hab a tortán. 😀 Egy forró teával, vagy fűszeres forraltborral átmelegíti testünket lelkünket.

Hozzávalók:

200 g finomliszt 

130 g kristálycukor

késhegynyi szódabikarbóna

teáskanál mézeskalács fűszer

2 egész tojás 

100 g olvasztott Rama 

3 ek méz 

2 ek szódavíz 

10 db magozott datolya

A tojásokat a cukorral és mézzel robotgéppel fehéredésig keverjük.

Ezutan a fűszerrel és szódabikarbónával  összekevert lisztet, valamint az olvasztott margarint és a szódavizet hozzáadjuk és kikeverjük. A muffinsütőbe karácsonyi mintás papirkapszlikat teszünk, és mindegyikbe egy nagyobb ek tésztát, ebbe egy datolyát, majd a tetejére még egy kanál tésztát teszünk.

175 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) 20-23 perc (tűpróba) alatt megsütjük.

10 db lesz belőle
















Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT