VINCELLÉRPECSENYE / FŐZZÜNK SZŐLŐVEL továbbra is



      Bár  a szőlőszezon már véget ért, azért még lehet találni, vagy a receptet elmenteni jövő őszre, de ez olyan finom, hogy tényleg nem érdemes vele várni!!

Hozzávalók:

1,5 kg sertéstarja egészben
1 jókora fej vöröshagyma cikkekre vágva
4-6 gerezd fokhagyma
2-2 fürt fehér és piros szőlő leszemezve
1 nagyobb ág rozmaring
annyi szelet baconszalonna, amennyivel be lehet fedni a tarját
6-8 szem bors
só, bors
2 dl száraz fehérbor

A húst a sóval, őrölt borssal alaposan bedörzsöljük, ráfektetjük a rozmaring ágat és beborogatjuk a szalonnával, majd egy zsineggel körbe kötözzük, mint a húsvéti sonkát.
Betesszük egy tepsibe, aláöntjük a bort és ugyanannyi vizet, mellé szórjuk a vöröshagyma cikkeket, a tisztított fokhagymát és a szemesborsot. Alufóliával lefedjük és 185 fokra előmelegített sütőbe toljuk sülni.
1 óra múlva levesszük a fóliát, ha kell még felöntjük vízzel, mellészórjuk a szőlő felét és piros-puhára sütjük.
Kivesszük a húst a tepsiből és fóliával letakarva fél órát pihentetjük.
Közben a visszamaradt pecsenyelét szitán átnyomjuk, egy kis lábosba öntjük, hozzáadjuk a maradék szőlő felét és kiforraljuk.
A húsról lebontjuk a zsineget, leszedjük a szalonnát és a rozmaringot, majd felszeleteljük.
A pecsenyemártással meglocsolva, a maradék friss szőlőszemeket mellé szórva tálaljuk.
Lehet tört, vagy steakburgonyával köríteni.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT