PAELLA
Hozzávalók:
3 közepes méretű csirkecomb kettévágva alsó-felső darabjára
15 cm csípős füstölt kolbász
1 kis vöröshagyma
1 nagyobb cikk fokhagyma
1 kisebb kápia paprika
1 nagyobb paradicsom
1 is csokor petrezselyem
csipetnyi sáfrány
kávéskanál füstölt pirospaprika
fél marék fagasztott zöldborsó
4 félmarék rizs
1dl száraz fehérbor
csirke alaplé
olívaolaj
Elkészítés
A csikecombokat besózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított paella serpenyőbe olívaolajat öntünk és a csirkedarabok mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, majd egy tányérra szedjük és letakarjuk alufóliával. A hagymákat finomra vágjuk, a serpenyőbe még kis olajat löttyintünk és a hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát, valamint a felkarikázott kolbászt, pár percig főzzük, majd belerakjuk a csirkedarabokat, öntsük hozzá a kicsorgott levet is, majd öntsük fel a csirkealaplével, fedjük le és főzzük kb 20-25 percig. Ekkor vegyük le a tűzről, a rizst szórjuk a húsok közé, ízesítsük a sáfránnyal és füstölt paprikával, keverjük hozzá a borsót és a finomra vágott petrezselyem felét, öntsük fel a borral és még alaplével, fedjük le és kis lángon főzzük 10-15 percig, amíg a rizs meg nem puhul. Közben melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Ha szükséges még öntsük fel kevés borral az ételt és tegyük be az előmelegített sütőbe, kb. 10-15 percre hogy a rizs és a hús is kissé megpiruljon a tetején és összeálljon, mintegy kérget képezve.
Amikor kivesszük, takarjuk le (ne szorosan) alufóliával és 5-8 percig hagyjuk pihenni. Így a rizs a kéreg alatt szinte krémesre puhul. Tálaláskor szórjuk meg a maradék petrezselyemmel. szélére tegyünk kis cikkekre vágott citromot, hogy evéskor megcsurgathassa vele ki-ki a maga adagját.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése