Gyakran okoz fejtörést, hogy vacsorára mi legyen, jó lenne valami újítás, ami nem túl sok idő, de változatossá teszi étkezéseinket. Néha a melegszendvics ötleteinkhez sem árt némi újítás, mos a gombát vettem elő. A gomba szendvicshez is kiváló, nemcsak főételnek, ma estére így került terítékre.
Hozzávalók:
(1 főre)
1 magos, friss, szendvicszsemle
2 közepes csiperkegomba
1 ek olívaolaj
1 ág friss kakukkfű
tekerésnyi bors
só, ízlés szerint
Valamilyen natúr krémsajt
A gombát megtisztítjuk, félbevágjuk és vékonyra szeleteljük.
Egy teflonserpenyőben az olívaolajon a gombát pirosra sütjük, sózzuk, borsozzuk és a kakukkfű levélkéit rászórjuk.
Közben egy grillserpenyőben a félbevágott zsemlék mindkét oldalát nagylángon (hogy csak a felület kapjon némi színt, de belül puha maradjon) rácsosra pirítjuk.
A zsemlékre sajtkrémet kenünk (ne sajnáljuk tőle) és ráhalmozzuk a pirított gombát.
A tetejét még kevés friss kakukkfűvel díszítjük.
Jól passzol hozzá, valamilyen száraz, könnyű, kissé fás, gombás aromájú fehérbor.
Előételnek is kiváló, ha kisebb falatkákat készítünk!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése