GOMBÁS SAJTKRÉMES SZENDVICS

 


     Gyakran okoz fejtörést, hogy vacsorára mi legyen, jó lenne valami újítás, ami nem túl sok idő, de változatossá teszi étkezéseinket. Néha  a melegszendvics ötleteinkhez sem árt némi újítás, mos a gombát vettem elő. A gomba szendvicshez is kiváló, nemcsak főételnek,  ma estére így került terítékre.

Hozzávalók:
(1 főre) 
1 magos, friss, szendvicszsemle
2 közepes csiperkegomba
1 ek olívaolaj
1 ág friss kakukkfű
tekerésnyi bors
só, ízlés szerint
Valamilyen natúr krémsajt

A gombát megtisztítjuk, félbevágjuk és vékonyra szeleteljük.
Egy teflonserpenyőben az olívaolajon a gombát pirosra sütjük, sózzuk, borsozzuk és a kakukkfű levélkéit rászórjuk.  
Közben egy grillserpenyőben a félbevágott zsemlék mindkét oldalát nagylángon (hogy csak a felület kapjon némi színt, de belül puha maradjon) rácsosra pirítjuk.
A zsemlékre sajtkrémet kenünk (ne sajnáljuk tőle) és ráhalmozzuk a pirított gombát.
A tetejét még kevés friss kakukkfűvel díszítjük.
Jól passzol hozzá, valamilyen száraz, könnyű, kissé fás, gombás aromájú fehérbor.

Előételnek is kiváló, ha kisebb falatkákat készítünk!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT