BUDDY PIZZÁJA, ISMÉT ÉDESKÖMÉNY A TERÍTÉKEN!

      



     Sajnos itthon még mindig kevéssé ismerik ezt a remek zöldséget és ha tudnak is róla, - mivel felhasználási módja kevéssé ismert -, nem nagyon fogyasztják.  Én nagyon kedvelem. és pár évvel korábban is tettem fel édeskömény receptet ( https://zippzaresparadicsom.blogspot.com/search?q=ha+j%C3%B3t+akarsz  ) akkor is Buddy Valastrótól, hiszen az olaszok gyakran használják (ők, nem tudom miért, de pinokkiónak nevezik az édesköményt).  Ez a recept is Buddy családi kincseiből került elő.

Készíts pizzatésztát, vagy ahogyan Buddy mondta, sietős hétköznapokon, amikor nincs időd tésztát dagasztani, nyugodtan vegyél félkész pizzalapot és turbózd fel!

Hozzávalók a raguhoz:

1 nagyobb lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
fél doboz hámozott, darabolt konzervparadicsom
kevés só
közepes méretű sütnivaló kolbász
1 kisebb édeskömény
A kenéshez:
4 ek olívaolaj + 3 gerezd fokhagyma
A tetejére: 
1 mozzarella
Parmezán sajt



A lilahagymát kis kockákra vágjuk és a megreszelt fokhagymával az olívaolajon megfuttatjuk, megsózzuk, majd a kolbászt a bélből kinyomkodjuk a hagymára és kevergetve megpirítjuk kissé.
Ezután hozzáadjuk a konzerv paradicsomot és a szintén kis kockákra vágott édesköményt. Időnként megkeverve 15 percig főzzük.
Közben egy kislábosban a 4 ek olívaolajban a 3 gerezd apróra vágott fokhagymát megpirítjuk és a tűzről lehúzzuk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, közben a pizzalapot megkenjük a fokhagymás olajjal és erre simítjuk rá a megfőtt ragut.
A tetejére tépkedjük a mozzarellát és bőven reszelünk rá parmezánt.
Kb 15 perc alatt megsütjük.

Rukkolával, madársalátával tálaljuk.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT