VÖRÖSBOROS MEGGYLEVES
Egy remek igazán gyorsan elkeszithető karácsonyi leves. Édesapám kedvence volt, sok éven keresztül ez a leves előzze meg a sült vagy rántott halat az ünnepi vacsorán.
Hozzávalók 4-5 szemelyre
1 üveg meggybefőtt
1 kisdoboz tejfel
2 dl száraz vagy félédes vörösbor
Cukor ízlés szerint
Kis darab fahéj és szegfűszeg
A cukrot és a fűszereket fél dl forró vízzel leöntjük, elkeverjük és állni hagyjuk.
A tejfelt 2 kanál meggylével és 2 kanál borral simára keverjük.
A cukros léből kidobjuk a fűszerdarabokat és a borral, valamint a többi meggylevel együtt a kikevert tejfelhez adjuk.
Habosra keverjük, majd a meggyet is beletesszük.
Legalább 1 órát hagyjuk állni a hűtőben tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése