VÖRÖSBOROS MEGGYLEVES

  Egy remek igazán gyorsan elkeszithető karácsonyi leves. Édesapám kedvence volt, sok éven keresztül ez a leves előzze meg a sült vagy rántott halat az ünnepi vacsorán.

Hozzávalók 4-5 szemelyre
1 üveg meggybefőtt
1 kisdoboz tejfel
2 dl száraz vagy félédes vörösbor
Cukor ízlés szerint
Kis darab fahéj és szegfűszeg

A cukrot és a fűszereket fél dl forró vízzel leöntjük, elkeverjük és állni hagyjuk.
A tejfelt 2 kanál meggylével és 2 kanál borral simára keverjük.
A cukros léből kidobjuk a fűszerdarabokat és a borral, valamint a többi meggylevel együtt a kikevert tejfelhez adjuk.
Habosra keverjük, majd a meggyet is beletesszük.
Legalább 1 órát hagyjuk állni a hűtőben tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT