GRAPEFRUIT-NARANCS LEKVÁR,EGY KIS KÜLÖNLEGESSÉG A FA ALÁ
Korábban már néhányszor készítettem narancslekvárt, nemrégiben azonban a neten olvastam egy grapefruit lekvárról. A grapefruit-t egyébként is szeretem, így nagyon izgalmasnak tűnt, bár az elkészítése nem volt túl szimpatikus a 2,5-3 órás főzés miatt. Mindenképpen esélyes volt, bár a főzési idő alapból átgondolásra ösztönzött. A 2 nagyobb gyümölcshöz adandó 2 citrom és 2 liter víz további kérdéseket vetett fel bennem, egyrészt a grapefruit alapból savanyú, ehhez 2 nagy citrom leve igazán gyomorsavat próbára tévőnek tűnt, bár a sok víz hozzáadásával ez ellensúlyozható, azonban kérdés volt számomra, hogy mi marad az ízből, a valódi gyümölcsösségből, inkább egy limonádénak tűnt. Ezért aztán én alapból négy darab rózsaszín grapefruit-t szereztem be és eltökélt szándékom volt a vízmennyiség csökkentése is.
Ezzel az előzménnyel buzdultam neki a lekvárfőzésnek, nemcsak magamnak, hanem karácsonyi ajándéknak is szánva. Menet közben azután kiderült még, hogy a grapefruit héját nem célszerű beletenni, mivel az amúgy is kesernyés gyümölccsel együtt élvezhetetlenné válik. A konyhapulton a gyümölcsös tál éppen tele volt naranccsal, így kézreálló megoldásnak kínálkozott. A főzési idő csökkentéséhez pedig némi dzsemfixet hívtam segítségül. Végül is így lett:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése