SZUPERGYORS FŰSZERES, MÉZES SÜTI

 


 Régebben előszeretettel ajándékoztam édesanyámnak szakácskönyvet, volt /van közöttük néhány különleges is. Ma már azért nem, mert túltengés alakult ki nála, néhányat már le is nyúltam tőle. 😀 Ez a süti is az egyik ilyen szakácskönyvből való. A könyv érdekessége, hogy a fűszereket mutatja be, honnan származnak, mióta használjuk őket és természetesen a fűszerek ismertetésének végén néhány recept is található amelyben azokat használjuk fel. Ez a süti a szegfűszegről szól elsősorban, annak ellenére, hogy fahéjjal egyenlő arányban vesznek részt az íz kialakításában. 

A fahéj, szegfűszeg, méz és dió miatt igazi téli süti. Elkészítése olyan egyszerű, hogy ennél egyszerűbbet nem is tudnék előadni, ráadásul az alapanyag is oly kevés, hogy a felsoroltakon kívül már csak négy dolog kell hozzá.  

  Hozzávalók: 

3 egész tojás
60 g méz
180 g porcukor
250 g sima liszt
1 cs sütőpor
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt szegfűszeg
100 g durvára tört dió 1 ek liszttel elkeverve

A tojásokat a mézzel és a porcukorral robotgéppel habosra keverjük, majd a dió kivételével a többi hozzávalóval is összedolgozzuk. 
Végül fakanál segítségével a diót is beleforgatjuk.
Margarinnal kikent, lisztezett őzgerincformába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. A sütőt 180 fokra mérsékeljük és kb. 40 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
Ha kicsit hűlt deszkára borítjuk és teljesen kihűtjük.
Alufóliába csavarva sokáig eláll.
Kávé, tea mellé vagy csak úgy magában is nagyon finom.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT