MÉG MINDIG PADLIZSÁN
Ismét egy remek padlizsán recept, ezúttal Nigellától, apró módosítással. Gyorsan egyszerűen elkészíthető, kiváló sültek mellé köretnek, vagy pirítóssal vacsorára.
Hozzávalók 2 személyre:
2 kis (tényleg kicsi, max 15 cm hosszú) padlizsán
1 kisebb fej lilahagyma
1 közepes fokhagymagerezd
só
olívaolaj
3 ek száraz vörösbor
1 löttyintésnyi balzsamecet
oregano
A padlizsánokat alaposan megmossuk, szárazra töröljük és hosszában kettévágjuk. A szárát hagyjuk rajta, így csinibb lesz 😊
Egy akkora tepsit, amelybe a padlizsánok kényelmesen elférnek meglocsolunk olívaolajjal, megszórjuk oreganoval (ne sajnáljuk) és a padlizsánokat vágott felületekkel beletesszük és jól megtunkoljuk, majd kicsit hagyjuk így.
A sütőt előmelegítjük (hőlégkeveréses 180 fokra). Közben a lilahagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. Megsózzuk és kissé állni hagyjuk.
A padlizsánokat megfordítjuk, hogy vágott felületük legyen fölfelé, kissé megsózzuk és betoljuk a sütőbe, hogy szép barnás pirosra süljenek.
A lilahagymát meglocsoljuk a vörösborral és balzsamecettel, majd tovább hagyjuk állni pár percig.
Ekkor hozzáreszeljük a fokhagymát, 2-3 ek olívaolajjal meglocsoljuk és alaposan összekeverjük.
Amikor a padlizsán megsült tálra rendezzük és a hagymát rászórjuk, levével meglocsoljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése