PADLIZSÁNOS SPAGETTI, FRISSPARADICSOMOS SZÓSSZAL


               

       Az olasz tészták már jó ideje kedvenceim közé tartoznak. Könnyen elkészíthetők és finomak. A padlizsán, amint  korábbi bejegyzéseimből kiderült számomra mindig befutó. Ennek folyománya volt a szombati ebéd.

Hozzávalók 4 személyre:
1 közepes méretű padlizsán, tisztára csutakolva
1 nagyobb gerezd fokhagyma
só-frissen tekert bors
1 csomag spagetti
olívabogyó, vagy kapribogyó
parmezánsajt
kevés olívaolaj
friss bazsalikomlevél

Paradicsomszószhoz: 
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
3 evőkanál olívaolaj
3 duci gerezd fokhagyma megpucolva
pici cukor és só
oregánó ízlés szerint
frissen tekert bors

A hozzávalókat egy 7 dl-es befőttes üvegbe tesszük és botmixerrel krémesre turmixoljuk. (A befőttes üveg azért praktikus, mert elég szűk a szája, és magas a fala, ezért nem fröcsög ki turmixolás közben, ráadásul, ha nem használjuk fel az egészet, lezárva a hűtőszekrényben jól tárolhatjuk benne. Max. 3 hétig áll el.)

A padlizsánt héjastól fél cm vastag karikákra szeleteljük, e gy ecset segítségével olívaolajjal megkenjük és egy teflonserpenyőben barnásra pirítjuk mindkét oldalukat közben ráreszeljük a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy tányérba szedjük, négyfelé vágjuk a megsült szeleteket.
A tésztát a tasakon lévő ajánlás szerint kifőzzük.
A paradicsomszószt a padlizsános serpenyőbe öntjük, felforraljuk és a tésztát egyenesen a mártásba szedjük a főzővízből.
Hozzáadjuk az olívabogyót, a padlizsán felét, összeforgatjuk és 1-2 percig még hagyjuk együtt rotyogni, hogy a tészta a szószt magába szívja.
Tálaláskor tányérokba adagoljuk, a tetejére is teszünk padlizsánszeleteket, megszórjuk reszelt parmezánnal és bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Egy pohár vörösbor kiválóan illik hozzá

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT