MEGGYESPITE RUSZTIKUS VÁLTOZAT
Még mindig és továbbra is pite! Mi más lehetne nyáron? Gyors, gyümölcsös és finom! Természetesen a szokásos pitetészta, most meggyes változatban és mivel nem volt kedvem vacakolni a tésztával új külsőt kapott.
Hozzávalók:
250 g liszt
125 g RAMA
fél tasak instant élesztő kevés tejben elkeverve
30 g kristálycukor
1 tojás sárgája
1 ek tejföl
csipet só
csipet só
Töltelékhez:
800 g magozott meggy
kristálycukor a meggy édességétől függően
2 ek étkezési keményítő
fél marék durvára tört dió
1 ek barnacukor
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval gyorsan rugalmas tésztává gyúrjuk és egy nagyobb nylontasakban egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap mielőtt dolgozni kezdünk a tésztával egy fél órával előtte kivesszük, hogy szobahőmérsékletű legyen, majd akkora körré nyújtjuk, hogy a pitesütőn kb. 10 cm-re túlnyúljon.
A piterformába tesszük majd a cukorral és keményítővel elkevert meggyet ráterítjük, megszórjuk a dióval és a tészta szélét visszahajtjuk.
A kimaradt tojásfehérjével megkenjük és a barnacukorral meghintjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése