NO PARA KARÁCSONY. IDÉN IS!

    Egy csodás sült Gordon Ramsaytől. Könnyen, elkészíthető, nincs vele sok munka, viszont annál nagyobb az elismerés.
Hozzávalók:
1500 g sertés lapocka egyben
4 nagyobb vöröshagyma tisztítva négyfelé vágva

A páchoz:
3 nagyobb gerezd fokhagyma összepréselve
3 ek őrölt pirospaprika
2 ek barnacukor
1 ek só
frissen tekert bors (ízlés szerint)
1 tk kakukkfű
olívaolaj

Egy tepsi aljára szétrakjuk a vöröshagyma cikkeket.
A páchoz valókat összekeverjük annyi olívaolajjal, hogy sűrű, jól kenhető legyen és a húst alaposan bedörzsöljük, majd ráfektetjük a vöröshagymára.
A hús tetejére még csorgatunk az olajból, hogy ne száradjon ki.

Tepsistől becsomagoljuk alufóliába, belehúzzuk dupla nylon tasakba és betesszük a hűtőszekrénybe, majd 2 napig békén hagyjuk. (Az sem baj, ha 3 napig van bent!)
Sütés előtt 1 órával kivesszük, hogy szobahőmérsékletű legyen. Kibugyoláljuk a zacskókból és az alufóliából, annyi vizet és kevés fehérbort öntünk alá, hogy a hús ne érjen bele, a tetejére még egészen kevés olajat csorgathatunk de ne mossa le a pácot róla! Előmelegített (kb. 140 fokos) sütőben 4-5 órán át sütjük.
Igen-bizony, nem felejtettem ki semmit,nem szabad letakarni!! Ez a lényege, lassan sül, figyelni kell, hogy legyen alatta víz, nehogy a hagyma leégjen. 
A hús sötétre és egészen puhára fog sülni, annyira, hogy két villával, vagy kanállal is rostjaira tudjuk szedni!
A sötét színétől pedig ne ijedjünk meg. Sülés közben pedig NE szurkáljuk!!


Ezzel a fantasztikus sülttel kívánok minden kedves olvasómnak áldott karácsonyt és
ízekben, aromákban gazdag boldog új évet!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT