CHOCO-COCO SÜTI

     Származása bizonytalan. Helyenként francia, máshol belga sütiként aposztrofálják és elkészítése is különféle. Ami mindegyikben azonos a sok kókusz és a csokoládémáz. Ez egy évekkel ezelőtt interneten talált recept módosított változata.
Valójában kelt mákos kalácsot akartam sütni, ám a mák felderítése közben a kamra polcán előbukkant a két tubus sűrített tej, valamint legalább fél kiló kókuszreszelék, amelyeket már korábban vételeztem pontosan eme sütemény elkészítése céljából, ám valahogy elmaradt. Lehet, hogy a folytonos pitesütés közben. Itt jegyzem meg, hogy némely helyen a Choco-coco sütit a Belga csokoládéspite néven is szólítják, úgyhogy illeszkedik az éves "pite projecthez". Szóval, ma az alábbi  süti készült, a tervezett helyett, fele annyi idő alatt.


Hozzávalók:
300 ml tej
55 g kukoricadara
2 nagy tubus sűrített tej (340 g)
3 egész tojás
200 ml Hulala tejszín
150 g kókuszreszelék
pici só
(ha kevésbé édesre szeretnénk Hulala helyett használjunk főzőtejszínt)

A csokimázhoz:
60 g étcsokoládé
40 g Rama

Egy nagy tálban kézi habverővel összekeverjük a tejet a kukoricadarával, hozzáadjuk a sűrített tejet, majd pedig a tojásokat, a tejszínt és a kókuszreszeléket.

22 cm-es levehető, kapcsos tortaforma alját körberajzoljuk a sütőpapíron, kivágjuk és a forma aljába fektetjük, majd beleöntjük a kókuszos masszát.

Alufóliával beburkoljuk a kapcsos tortaforma alját, így tesszük bele egy magas peremű tepsibe, amit jó félig felengedünk vízzel. Óvatosan betesszük a sütőbe és így gőzfürdőben 1 órán át előmelegített sütőben sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük!)
A tortaformát kivesszük a vizes tepsiből és ha már kihűlt, levesszük az oldalát, deszkára átborítjuk, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt és a deszka segítségével tálra fordítjuk vissza.
Az étcsokit teflonedényben összeolvasztjuk a margarinnal.
A mázat míg forró, a kókuszos alapra öntjük, elsimítjuk és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Legalább 4-5 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Az állagától ne ijedjünk meg, többnyire a dara leül az aljára és egy tésztaszerű réteget képez, ezen egy remegős puha krémréteg lesz, és legfelül a kissé piskótára emlékeztető kókuszos réteg.
Azonban alkalmanként ez is változhat!
Valójában fogalmam sincs mitől!! :-)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT