NAGYI MÁLNÁS SÜTIJE
Sok évvel ezelőtt valamely gasztro újságban olvastam a receptet, azóta sokszor szerepel nálam, nem csak málnás kivitelben és tészta/málna változó arányával!
Hozzávalók:
200 g puha vaj vagy margarin
200 g finomszemű kristálycukor
1 tasak vaníliáscukor
240 g sima liszt
1 tk. sütőpor
4 egész tojás + 1 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
200 g málna
50 g mandulaforgács
A tojások sárgáját különválasztjuk a fehérjétől, a fehérjét kemény habbá verjük és félretesszük.
A puha vajat a cukrokkal és citromhéjjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és 2-3 kanál sütőporral összeszitált lisztet, majd tovább keverjük, lassan hozzáadva többi lisztet is. Végül a tojások kemény habját óvatosan beleforgatjuk.
Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, a masszát beleöntjük és elsimítjuk. A tetejére pakoljuk a málnát és megszórjuk a mandulaforgácssal.
Előmelegített középmeleg sütőben kb. 60 percig (tűpróba) sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.
Készíthetjük fele adag tésztával, így gyümölcsösebb, adhatunk mellé egy gombóc vanília, vagy kókusz fagylaltot is!
Készíthetjük fele adag tésztával, így gyümölcsösebb, adhatunk mellé egy gombóc vanília, vagy kókusz fagylaltot is!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése