NAGYI MÁLNÁS SÜTIJE


  Sok évvel ezelőtt valamely gasztro újságban olvastam a receptet, azóta sokszor szerepel nálam, nem csak málnás kivitelben és tészta/málna változó arányával!

Hozzávalók:
200 g puha vaj vagy margarin
200 g finomszemű kristálycukor
1 tasak vaníliáscukor
240 g sima liszt
1 tk. sütőpor
4 egész tojás + 1 tojássárgája
1 citrom reszelt héja

200 g málna
50 g mandulaforgács

A tojások sárgáját különválasztjuk a fehérjétől, a fehérjét kemény habbá verjük és félretesszük. 
A puha vajat a cukrokkal és citromhéjjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és 2-3 kanál  sütőporral összeszitált lisztet, majd tovább keverjük, lassan hozzáadva többi lisztet is. Végül a tojások kemény habját óvatosan beleforgatjuk.

Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, a masszát beleöntjük és elsimítjuk. A tetejére pakoljuk a málnát és megszórjuk a mandulaforgácssal. 
 Előmelegített középmeleg sütőben kb. 60 percig (tűpróba) sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.

Készíthetjük fele adag tésztával, így gyümölcsösebb, adhatunk mellé egy gombóc vanília, vagy kókusz fagylaltot is!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT