CITROMOS ÁFONYÁS REGGELI SÜTI
Az egyszerű hétköznapokon szívesen eszem reggelire valami édeset: péksütit, kekszet, kelt tésztát, vagy valamilyen gyümölcsös sütifélét. Nyár van, mindenképpen valami friss ízre vágytam, amely gyorsan el is készíthető. Már korábban bevált citromos süti alaptészta került elő, némi változtatással.
Hozzávalók:
3 nagy citrom reszelt héja,
Másfél citrom kifacsart leve
150 g olvasztott, visszahűtött vaj vagy margarin (Fontos a visszahűtés, különben egy gumiszerű sűrű tészta lesz a végeredmény!)
150 g finomszemű kristálycukor
180 g finomliszt
1 tk sütőpor
3 egész tojás
csipet só
fél marék megmosott, leszárított kék áfonya
fél marék műzli
A tojásokat a citromhéjjal és cukorral addig keverjük robotgéppel, amíg sűrű és fehér lesz.
Hozzáadjuk a vajat, citromlevet és a sóval sütőporral elkevert liszt negyedrészét. Tovább keverjük, végül a maradék lisztet is hozzáadjuk és alaposan eldolgozzuk.
Az áfonyát összeforgatjuk egy ek liszttel, így nem fog lesüllyedni a tészta aljára és egy fakanállal a tésztához keverjük.
Kisméretű, zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk a műzlivel.
Előmelegített sütőben, közepes tűznél sütjük.
Adhatunk hozzá tálaláskor egy kanál sűrű joghurtot is.
Ebéd végén desszertként is megállja a helyét, ekkor tálaljuk egy gombóc vaníliafagylalttal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése