PÁCOLT MOZZARELLA

           Rendkívül gyorsan elkészíthető. Felhasználható előételnek, gyors vacsorához, de ajándéknak is kiváló! Minden alkotóeleme hasznos és egészséges.

Hozzávalók:
1 csomag mini mozzarella
3-4  gerezd tisztított fokhagyma
kis ág rozmaring
fél marék dióbél
olíva és napraforgó olaj fele-fele arányban

A mozzarellát egy szűrőbe öntjük és lecsepegtetjük. Közben egy kis lábosba beleöntjük az olajat, beletesszük a rozmaringot, fokhagymát és dióbelet, majd lassú tűzön föllangyosítjuk.
A lecsöpögtetett mozzarellát tiszta száraz üvegbe tesszük, majd a langyos olajat a többi hozzávalóval ráöntjük. Ha szeretjük a csípős ételt, tehetünk hozzá néhány szem egész borsot is.
Az üveget lezárjuk és amikor kihűlt betesszük a hűtőszekrénybe. Az olaj kissé be fog kocsonyásodni. 
2-3 hónapig áll el.
használhatjuk salátákhoz, piritóson előételként. Az olajat is lehet pirítósora kenni és paradicsomkarikákkal felturbózni, vagy salátaolajként.
Vagy egyéni kreativitásunktól és ízlésünktől függően bárhogy!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT