BANÁNLEKVÁROS AMI MÉG VOLT ITTHON SÜTI

   Ismét kamraürítésből született gyors kevert süti, egy már többször szerepelt recept (Horváth Ilona: lekvároslepényének) többedik újragondolása.
       Szóval volt egy fél üveg banánlekvárom januárról, fél pohár natur joghurt a hűtőben. A kamrában kuksolt fél maréknyi zabpehely és egy üveg alján egy maréknyi csokis műzli. Így ezek mind belekerültek. Persze az alaprecept hozzávalóinak jó része is. Íme:
Hozzávalók:
2 egész tojás
100 g kristálycukor
50 g melaszos barnacukor
100 g Rama
200 g finomliszt
Késhegynyi szódabikarbóna
1/5 pohár natur joghurt
Fél marék zabpehely pirítva
6 ek banánlekvár
Tetejére:
50 g dióbél durvára törve
Maréknyi csokis műzli

A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a puha margarint és 3 ek lisztet. Amikor ezzel simára kevertük beletesszük a többi hozzávalót is és a robotgéppel tovább keverjük. Zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk a műzli-dió keverékkel. 
Előmelegített sütöben, közepes lángon tűpróbáig sütjük (kb. 25-30 perc).
Tálaláskor a látvány kedvéért hintsük meg kevés porcukorral!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT