BANÁNLEKVÁROS AMI MÉG VOLT ITTHON SÜTI
Ismét kamraürítésből született gyors kevert süti, egy már többször szerepelt recept (Horváth Ilona: lekvároslepényének) többedik újragondolása.
Szóval volt egy fél üveg banánlekvárom januárról, fél pohár natur joghurt a hűtőben. A kamrában kuksolt fél maréknyi zabpehely és egy üveg alján egy maréknyi csokis műzli. Így ezek mind belekerültek. Persze az alaprecept hozzávalóinak jó része is. Íme:
Hozzávalók:
2 egész tojás
100 g kristálycukor
50 g melaszos barnacukor
100 g Rama
200 g finomliszt
Késhegynyi szódabikarbóna
1/5 pohár natur joghurt
Fél marék zabpehely pirítva
6 ek banánlekvár
Tetejére:
50 g dióbél durvára törve
Maréknyi csokis műzli
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a puha margarint és 3 ek lisztet. Amikor ezzel simára kevertük beletesszük a többi hozzávalót is és a robotgéppel tovább keverjük. Zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk a műzli-dió keverékkel.
Előmelegített sütöben, közepes lángon tűpróbáig sütjük (kb. 25-30 perc).
Tálaláskor a látvány kedvéért hintsük meg kevés porcukorral!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése