EPRES PITE

   Bizonyára feltűnt már, hogy nagy barátja vagyok a pitéknek. Eperszezonban így elég kézenfekvő, hogy epres pite süljön.


Hozzávalók:
300 g sima liszt
40 g porcuko
1 tasak sütőpor
150 g vaj vagy margarin
1 egész tojás
Csipet só
2 ek tejföl
Töltelék:
600 g eper tisztítva, negyedelve
2 ek barnacukor
3 ek étkezési keményítő
A kenéshez + 1 tojás

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk és folpackba csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Az epret tálba tesszük meghintjük a cukorral és a keményítővel és alaposan összekeverjük.
A tésztát a hűtőből kivéve kétharmadánál elvágjuk.
A nagyobbik részt kerek lappá nyújtjuk és 28 cm átmérőjű tortaformába tesszük, úgy, hogy pereme is legyen, kb 1,5 cm magas.
A tölteléket elterítjük rajta, majd a maradék tészta darabbal berácsozzuk.

A rácsot óvatosan megkenjük tojással úgy, hogy a töltelékre ne kerüljön.
Előmelegített sütőben közepes lángon aranyszínűre sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT