FŰSZERES, MÉZES GYÓGYLIKŐR

   Valamikor régen egy Praktika magazinban találtam a receptet, akkor néhány évre leváltotta az Angol Karácsonyi Citromlikőrt, de most már fölváltva szoktam készíteni.


Hozzávalók:
700 ml vodka, vagy valamilyen "íztelen" pálinka
500 g virágméz
1 tasak egész fahéj
1 tasak egész szegfűszeg
Egy gyermekökölnyi hámozott szeletelt gyömbér

Az egészet egy nagy befőttes üvegbe tesszük, összekeverjük, hogy a méz feloldódjon, majd lezárjuk.
Hűvös helyre tesszük és naponta kissé megrázogatjuk. Kb. 5. napon, amikor a fűszerek mind feljöttek a tetejére üvegekbe szűrjük. Még szüksége van időre, hogy az ízei összeérjenek. 3 hét után a legjobb. Most nem volt/lesz neki annyi karácsonyig!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT