EGYSZERŰ, TUTI MÉZESKALÁCS
Sokféle mézeskalácsreceptet kipróbáltam az évek folyamán, ez lett a legnyerőbb. Nemcsak egyszerű hanem gazdaságos is, ráadásul rögtön puha.
Hozzávalók:
800 g sima liszt
340 g porcukor átszitálva
1 ek szódabikarbóna
1 ek mézeskalács fűszer
4 egész tojás
5 ek langyos méz
65 g olvasztott RAMA
A lisztet, porcukrot a szódabikarbónával és a fűszerkeverékkel összeszitáljuk egy jókora tálban.
Az olvasztott margarinban elkeverjük a mézet és belekeverjük egyenként a tojásokat is.
Ezután a nedves hozzávalókat a szárazanyagokhoz adjuk és összegyúrjuk.
Rövid pihentetés után süthető, én egy éjszakát szoktam pihentetni.
Jól tűri a fagyasztást is!
Ínycsiklandó adventi készülődést kívánok!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése