KERESZTANYÁM EGY TOJÁSOSA




     Ez az egy egyszerű és finom kávékrémes  sütemény, édesanyám húgától származik. A süti tésztája attól lesz omlós és puha, hogy egyszerű disznózsírt használunk hozzá. A recept szerint kávékrémmel készül, de lehet csokoládé, vagy karamell krémmel is készíteni.

Hozzávalók:
500 g sima liszt 
70 g zsír
100 g kristálycukor 
1 cs sütőpor
1 tojás
Annyi tejföl, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk

A hozzávalókat összegyúrjuk, egy hosszabb hengerré formáljuk  és négy egyenlő részre elvágjuk. Négy egyforma méretű lapot nyújtunk belőle és világosra sütjük.

500 ml tejet 5 evőkanál liszttel sűrűre főzünk. Amíg hűl, 100 g puha vajat 100 g kristálycukorral kikeverünk. 4 evőkanál erős feketekávéban  1 evőkanál neszkávét feloldunk ezt is kihűtjük. Végül a krém alkotóelemeit összekeverjük és ezzel töltjük a lapokat. 
Egy éjszakát hagyjuk puhulni a spájzban, vagy hűtőben.
Tálaláskor hosszúkás szeletekre vágjuk és porcukorral meghintjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT