KERESZTANYÁM EGY TOJÁSOSA
Ez az egy egyszerű és finom kávékrémes sütemény, édesanyám húgától származik. A süti tésztája attól lesz omlós és puha, hogy egyszerű disznózsírt használunk hozzá. A recept szerint kávékrémmel készül, de lehet csokoládé, vagy karamell krémmel is készíteni.
Hozzávalók:
500 g sima liszt
70 g zsír
100 g kristálycukor
1 cs sütőpor
1 tojás
Annyi tejföl, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk
A hozzávalókat összegyúrjuk, egy hosszabb hengerré formáljuk és négy egyenlő részre elvágjuk. Négy egyforma méretű lapot nyújtunk belőle és világosra sütjük.
500 ml tejet 5 evőkanál liszttel sűrűre főzünk. Amíg hűl, 100 g puha vajat 100 g kristálycukorral kikeverünk. 4 evőkanál erős feketekávéban 1 evőkanál neszkávét feloldunk ezt is kihűtjük. Végül a krém alkotóelemeit összekeverjük és ezzel töltjük a lapokat.
Egy éjszakát hagyjuk puhulni a spájzban, vagy hűtőben.
Tálaláskor hosszúkás szeletekre vágjuk és porcukorral meghintjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése