CSOKIS-NARANCSOS-MANDULÁS SÜTI

          Egy egyszerű variálható kevert sütirecept.. Már korábban is szerepelt az alaprecept itt a blogon is többféle változatban. Ma így alakítottam.



Hozzávalók:
250 g kristálycukor
250 g sima liszt
1 egész tojás
1 cs sütőpor
40 g kakaó
50 g puha RAMA
1 nagy narancs lereszelt héja és kifacsart leve
200 ml tej
100 g durvára tört étcsokoládé
100 g gorombára tört mandula

A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeszitáljuk. A tojást a cukorral és a narancshéjjal habosra keverjük, majd ehhez tesszük a margarint és kevés lisztkeveréket, tovább keverjük. Fölváltva adjuk hozzá a  tejet és a lisztet, majd a narancs levét. Legvégén fakanállal keverjük hozzá a mandulát és a csokoládét, amelyet kevés lisztbe forgattunk. (Kevert tésztákba a darabos hozzávalókat, aszalványokat gyümölcsöket, stb. forgassuk kevés lisztbe mielőtt a tésztához adjuk, így nem süllyed le süléskor a sütemény aljára.)
Lisztezett-zsírozott tepsibe öntjük és előmelegített 160 fokos sütőben sütjük. Kb. 20 perc, ellenőrizzük tűpróbával, vigyázzuk ne süssük túl!
Amikor kivesszük a sütőből takarjuk le vászonkendővel, hogy a pára hűléskor ne párologjon ki, így szaftosabb marad.

Amikor kihűlt szeleteljük föl és hintsük meg porcukorral.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT