MÉG MINDIG KÖRTE!
KÖRTE CSOKOLÁDÉSZÓSZBAN
Egy rendkívül egyszerű édesség Nigellától, körte szezonban kifejezetten aktuális. Télen készíthetjük körtebefőttből is.
Hozzávalók:
4 db érett, de nem puha körte
(annyi körtét vegyünk, hogy minden személyre 1 körtét számoljunk)
50-150 g cukor
kis darab vaníliarúd
200 ml víz
fél tábla étcsokoládé
1 kávéskanál nescafe
kevés tejszín
fél marék durvára tört natúr pisztácia
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk és magházukat kivágjuk. Annyi vizet teszünk fel forrni, hogy majd ellepje a körtéket, a körte édességétől függő mennyiségű cukorral és a darab hosszában félbevágott vaníliarúddal forraljuk kissé, majd a szirupba tesszük a körtéket és gyöngyöző vízben puhára főzzük, de vigyázzunk, ne főljön szét. Egy szűrőlapát segítségével a körtéket egy nem túl mély tálba szedjük. A szirupból kivesszük a vaníliarudat, ha túl sok lenne, még forraljuk kissé, majd a tűzről lehúzva beletesszük a darabokra tört étcsokoládét és a nescafet. elkavarjuk, ha a csokoládé még nem olvadna el a forró szirupban, visszatesszük a tűzre, amikor teljesen felolvadt kevéske tejszínnel felöntjük és homogénné keverjük. Ráöntjük a körtékre, majd durvára tört natúr pisztáciával szórjuk meg. Mivel nekem most nem volt itthon, ezért diót hintettem rá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése