ZÖLDBABSALÁTA, CSAK ÍGY HIRTELEN

Mai vacsora. Mivel kérdeztétek, közreadom a receptjét.


   Egy félmarék tisztított, feldarabolt zöldbab blansírozva (forró sós vízben 3 perc fövés után le kell szűrni). Egy aprócska zöldhagyma felkarikázva, egy kis paradicsom kimagozva, felcsíkozva, egy kis darab paprika szintén felcsíkozva. 2 szelet főtt, füstölt tarja felcsíkozva. Az egészet összekeverjük a mustáros öntettel. Fél órát hagyjuk hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. 
Mustáros öntet: 1 teáskanál mustár, 2 teáskanál olívaolaj, kevés só és bors, kevés citromlé. (kóstolni kell!) Alaposan kikeverjük és a salátára öntjük. Lehet bele tenni fekete olajbogyót, feta sajtot, keménytojást, ami van otthon. 
Én egy szelet ciabattát kissé megpirítottam hozzá. Ez egy adag, egy személyre.  Egy pohár rozé, vagy könnyű fehér bor jól illik hozzá.
Jó étvágyat! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT