EGÉSZ HÉTEN PADLIZSÁN / SZERDA
Mai vacsora:
SÜLT PADLIZSÁN TARJÁVAL ÉS SAJTTAL
Az általam megtanult és elkészített első padlizsán-receptek közül való.
Hozzávalók:
1 közepes padlizsán tisztára csutakolva
Főtt, füstölt tarja szeletelve
4 duci gerezd fokhagyma
Trappista sajt reszelve
só, bors
olívaolaj a sütéshez
A padlizsán végeit levágjuk, és hosszában kb 1 cm vastagra szeleteljük. Egy teflonserpenyőben olívaolajon mindkét oldalukat pirosra sütjük,majd sózzuk, borsozzuk. Ezután egy gyengéden kiolajozott tepsibe fektetjük a szeleteket. A megtisztított fokhagymagerezdeket a padlizsánszeletekre reszeljük és egy szelet tarját fektetünk rájuk, majd befedjük reszelt sajttal.
Forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Magos kenyérrel, bagettel, vagy csak sima pirítóssal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése