EGÉSZ HÉTEN PADLIZSÁN / SZERDA

Mai vacsora: 
SÜLT PADLIZSÁN TARJÁVAL ÉS SAJTTAL


Az általam megtanult és elkészített első padlizsán-receptek közül való.


Hozzávalók:
1 közepes padlizsán tisztára csutakolva
Főtt, füstölt tarja szeletelve
4 duci gerezd fokhagyma
Trappista sajt reszelve
só, bors
olívaolaj a sütéshez

A padlizsán végeit levágjuk, és hosszában kb 1 cm vastagra szeleteljük. Egy teflonserpenyőben olívaolajon mindkét oldalukat pirosra sütjük,majd sózzuk, borsozzuk. Ezután egy gyengéden kiolajozott tepsibe fektetjük a szeleteket. A megtisztított fokhagymagerezdeket a padlizsánszeletekre reszeljük és egy szelet tarját fektetünk rájuk, majd befedjük reszelt sajttal.
Forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Magos kenyérrel, bagettel, vagy csak sima pirítóssal tálaljuk. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT