EGÉSZ HÉTEN PADLIZSÁN / KEDD

A mai napra a csodás szicíliai  padlizsánragu került elő. Az eredeti recept Jamie Olivertől származik.




Caponata

1 nagyobb padlizsán
1 közepes fej vöröshagyma
2  közepes paradicsom
2 nagyobb gerezd fokhagyma
10-12 szem kapribogyó
kevés só
oreganó ízlés szerint
1 teáskanál balzsamecet
olívaolaj
egy nagyobb ág rozmaring

A padlizsánt alaposan megmossuk, végeit levágjuk, majd kb 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk egy teflon serpenyőben, beledobjuk a padlizsánt, és megpirítjuk. Közben a vöröshagymát apróra kockázzuk, közben a padlizsánt meg-meg kavarjuk, hogy nehogy odaégjen. Amikor szép piros hozzáadjuk a vöröshagymát, hozzáreszeljük a fokhagymát, ráöntjük a balzsamecetet, beletesszük a szintén másfél centisre darabolt paradicsomokat, kapribogyót, sót, oreganót. A rozmaringból egy kis darabot félreteszünk díszítéshez, a maradék ágról a leveleket lehúzzuk, összevágjuk és a rotyogó raguhoz szórjuk, majd a szárát is beledobjuk (ezt majd tálaláskor kivesszük). Kb. 15 perc alatt készre fő.
Tálaláskor a megmaradt rozmaring ággal díszítjük. Ha a paradicsom nem elég édeskés, egy leheletnyi cukrot is szórok hozzá.



Kitűnő kísérője egy pohár vörösbor.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT