EGÉSZ HÉTEN PADLIZSÁN / CSÜTÖRTÖK
ZÖLDSÉGES TÉSZTA
Ismét egy kedvenc tészta, de nem csak padlizsánnal.
Hozzávalók:
1 közepes padlizsán
1 közepes cukkini
1 nagy fej lilahagyma
1 kis fej fokhagyma
olívaolaj
só, frissen tekert bors
penne tészta
tömlős sajt (lehet natúr, vagy füstölt)
A padlizsánt és a cukkinit alaposan megmossuk, megtöröljük, végeit levágjuk és fél cm vastagra felkarikázzuk. A lilahagymát megtisztítjuk félbe vágjuk és vékonyra fölszeleteljük. A fokhagymát is megtisztítjuk és egy-egy cikket két-három darabra vágunk.
A hozzávalókat egy olívaolajjal kissé meglocsolt jénai edénybe rétegezzük, a rétegeket megsózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajjal meglocsoljuk. Amikor a hozzávalók elfogytak letakarjuk a jénai fedelével és előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, pirítjuk, amíg egy villával krémesre tudjuk keverni a zöldségeket.
Amíg a zöldségek sülnek a penne tésztát a zacskón lévő előírás szerint megfőzzük.
A zöldségeket a sütőből kivéve egy villa segítségével szétkeverjük a tömlős sajttal együtt és a megfőtt lecsöpögtetett tésztát beleforgatjuk.
Forrón tálaljuk.
Én mindig jókora adagot készítek a zöldségekből, mert kitűnően fagyasztható.
Így szükség esetén a fagyasztóból előkapva mikróban megmelegítem és csak a sajtot kell hozzákeverni és persze a frissen kifőtt tésztát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése