FRISSPARADICSOMOS PENNE

         Nem hiszek a fogyókúrás diétákban. Véleményem  (és tapasztalatomszerint), fogyni csak attól lehet, amit nem eszünk meg. Abban sem hiszek, hogy füvet, magot (sokszor nálunk nem termő, és nem, vagy alig ismert terméseket, bogyókat, stb,) kell ennünk ahhoz, hogy egészségesek legyünk. Időről időre felüti a fejét valami újabb őrület, amely egy eddig fogyasztott élelmiszert kikiált aktuális rémnek, amelyet nem szabad enni, mert rendkívül káros, ezekről később bebizonyosodik, hogy nemhogy károsak lennének, hanem a szervezetünknek nagyon fontos anyagokat tartalmaznak. Ezeknek bedőlve, rengeteg pénzt áldozhatunk arra, hogy egészségesnek vélt, ám ízetlen, vagy rossz ízű ételeket fogyasszunk. Én abban hiszek, hogy mindent lehet enni (természetesen nem a valamilyen betegségben szenvedők diétájáról beszélek), csak mértékkel. Számomra az is fontos, hogy este vacsorázzunk rendesen. Nem kell sokat enni, de legyen finom, és fogyasszuk nyugodt körülmények között. Az sem utolsó, ha nem tart sokáig az elkészítése, hiszen a napi munka után fáradtan hazaérve (sokszor otthon még egyéb munka is vár) sem időnk, sem energiánk komolyabb főzést véghezvinnünk. 
        Szeretem az olasz tésztákat is, ezért rendszeresen kerül az asztalra valamelyik fajtája. A "Frissparadicsomos penne" az egyik kedvencem.


Frissparadicsomos penne

Paradicsomszószhoz: 
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
3 evőkanál olívaolaj
3 duci gerezd fokhagyma megpucolva
pici cukor és só
oregánó ízlés szerint
frissen tekert bors

A hozzávalókat egy 7 dl-es befőttes üvegbe tesszük és botmixerrel krémesre turmixoljuk. (A befőttes üveg azért praktikus, mert elég szűk a szája, és magas a fala, ezért nem fröcsög ki turmixolás közben, ráadásul, ha nem használjuk fel az egészet, lezárva a hűtőszekrényben jól tárolhatjuk benne. Max. 3 hétig áll el.)

A penne tésztát  a tasakon feltüntetett módon kifőzzük, közben egy serpenyőben a paradicsommártást felforrósítjuk és a kifőtt tésztát rászedjük. Kapribogyót és friss összetépkedett bazsalikomot keverünk hozzá. Reszelt Parmezánnal megszórjuk és bazsalikom levelekkel díszítjük. Egy pohár vörös borral kiváló vacsora.

Lehet olívaolajon padlizsánt, sonkát, vagy gombát pirítani és erre szedni a paradicsommártás és összeforralni. Én mindegyik változatot nagyon szeretem.

Ugyanezt a paradicsomszószt szoktam a pizzához is használni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT