CSODÁS, KÖNNYED NARANCS DESSZERT

      


         Véget értek a karácsonyi ünnepek, és hiába ettük tele magunkat süteményekkel (+ szaloncukor) a vasárnapi ebéd végéről nem maradhat el a desszert. Viszont semmi nehéz, diós, kelt vagy ehhez hasonló. Eredetileg madártejre gondoltam, de egyik kedves barátnőm egy számomra eddig ismeretlen desszertet ajánlott. Könnyen elkészíthető, nem édes, viszont nagyon finom.

Hozzávalók:
4 narancs
1 tasak Gála, főzés nélküli vaníliás pudingpor 
150 ml Hulala tejszín

A narancsokat megmossuk, félbevágjuk és levüket kifacsarjuk, úgy, hogy a héjak ne sérüljenek, majd félretesszük, mert ebbe tálaljuk a krémet. A kifacsart narancslével készítjük el (tej helyett) a pudingot a tasakon lévő előírás szerint. A Hulalát felverjük, de ne nagyon keményre és az elkészített narancsos krémbe forgatjuk. A kész desszertkrémet a fél narancshéjakba kanalazzuk, vagy habzsákkal belenyomjuk. Tetejét tetszés szerint kevés étcsoki reszelékkel megszórhatjuk. Tálalásig hűtő szekrénybe tesszük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT