SÜSSÜNK KEKSZET

    Előfordul, hogy  valaki becsenget hozzánk, akit megkínálunk egy kávéval, teával. Ilyenkor jó, ha a kávé, vagy tea mellé meg tudjuk kínálni valami sütivel. A süteménnyel egyébként az a baj, hogy nem áll el sokáig, és nem csak azért, mert hamar megesszük. Én szeretem, ha van otthon valami keksz, amely dobozban hosszabb időn keresztül eltárolható. Számomra az is fontos, hogy elkészítése ne legyen bonyolult, minél gyorsabb annál jobb, ugyanakkor legyen finom. Az egyik ilyen kedvencem Nigella Lowsontól való.


VANÍLIÁS LINZER

100 gramm porcukor
200 gramm sima liszt
100 gramm kukoricaliszt
200 gramm sózatlan nagyon puha vaj
2 tasak vaníliás cukor
Vaníliás porcukor a tetejére

A hozzávalókat egy késbetétes robotgépbe tesszük (így nincs szükség a liszt szitálására), majd a gépet bekapcsolva néhány perc alatt összedolgozzuk. Az eredeti recept szerint egy tepsibe borítjuk a morzsalékos tésztát és a kezünkkel belenyomkodjuk, majd késsel felkockázzuk és ezután sütjük meg. Nekem a tepsiből történő kiszedéssel mindig meggyűlt a bajom, hiszen a tészta rendkívül porhanyós (ezért is áll hosszú ideig), így más megoldás után néztem.
Én a tésztából egyforma golyókat formázok, amit a két tenyerem közt kissé meglapítok, majd így rakom a tepsibe és előmelegített sütőben világos sárgára sütöm. Amint kiszedtem a tepsiből, meghintem vaníliás porcukorral. Amikor kihűlt fémdobozba pakolom. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT