RIBIZLIS-BODZÁS TRÜFFELTORTA

EGY CSODÁS, GYORSAN ELKÉSZÍTHETŐ, KÉNYEZTETŐ TORTA VASÁRNAPRA


    Vendégség jött, kellett valami finom torta. GYORSAN. Ezért szeretem azokat az alaptésztákat, amelyek jól variálhatók. Ezek közül egyik ez is, rengeteg változatban szoktam készíteni. Mivel bodzazselével rendesen el vagyok látva, adódott, hogy ismét ezzel készítsem, és a múltkori muffin készítéséből még maradt egy fél üveg ribizlidzsem. Tehát ribizlis-bodzás. Viszont már nagyon vágytam a trüffelkrémre is, és úgy gondoltam, a bodza muskotályos és a ribizli savanykás ízét jól ki fogja egészíteni a kesernyés-édes csokoládékrém.
Nem is csalódtam!



RIBIZLIS-BODZÁS TRÜFFELTORTA

HOZZÁVALÓK:

A tészta elkészítését lásd a "Bodzás-ribizlis muffin" receptjénél.
A tészta 23 cm átmérőjű tortaformában sül.

Trüffelkrém
160 gramm étcsokoládé
200 ml Hulala
A  csokoládét kis darabokra törjük és vízgőz fölött felolvasztjuk és félretesszük hűlni. Amikor már kihűlt, de még folyós a Hulalát elkezdjük fölverni, amikor már lágy csúcsokat vet belekeverjük a csokoládét.

Mery Berry tuti csokoládémáza
100 ml zsíros tejszín
140 gramm étcsokoládé (30-50%-os kakaótartalommal, de ennél magasabb semmiképpen ne legyen)


A kihűlt tortalapot ribizlilekvárral megkenjük. Erre kerül a trüffelkrém. Szépen elsimítjuk a tetejét és a kihűlt, de még nem dermedt csokoládémázzal bevonjuk. Hagyjuk az oldalán lecsorogni. 
A tetejét ha maradt díszíthetjük trüffelkrémmel. Mivel nekem nem maradt, ezért tejszínhab rózsákat nyomtam rá. Ribizli szezonban kerülhet rá ribizlifürt is.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT