EGYSZERŰ CSOKIS MUFFIN

     Időnként annyira rámjön a süthetnék, hogy nem bírok magammal. Ilyenkor mindegy, hogy valami egyszerű, vagy bonyolultabb recept, sütnöm kell valamit. Nem is a süti miatt, hiszen legtöbbször egy darabot megeszek és bőven elég, inkább maga a sütés varázsa. A tészta kikeverése, vagy dagasztása-gyúrása, ami megnyugtat. A süléskor szálló finom illat pedig az otthon, a nyugalom és pihenés illata. Valakivel/valakikkel osztozni a frissen sült süteményen egy finom kávé, vagy tea mellé, pedig a család, a barátság, a közösség élménye.

     Amint a korábbiakban már írtam, szeretem azokat az alaptészta recepteket, amelyeket többféle módon variálhatunk. Ilyen kedvencem  szintén Horváth Ilonától  a "Kakaós lepény" Egyszerű, nem kell sok hozzávaló, gyorsan elkészíthető és sokféle változatban variálható.
        Most muffin formájában született újjá. 


Hozzávalók:
250 gramm finomliszt átszitálva
250 gramm kristálycukor
1 tojás
1 cs. sütőpor
250 ml tej
50 gramm cukrozatlan kakaópor átszitálva
50 gramm egészen puha zsír, vagy vaj (margarin is lehet) 

A lisztet a kakaóval és a sütőporral összeszitáljuk.
A tojást keverőtálba ütjük és a cukorral robotgép segítségével habosra keverjük, majd hozzátesszük a puha vajat, és váltakozva a tejet és a lisztet.
Ebben az esetben én kb 60 gramm étcsokoládét apróra vágtam és a kikevert tésztához adtam. 
A tésztát papírkapszlikkal bélelt muffin sütőbe kanalaztam úgy, hogy egy kanál tészta tetejére egy kanál meggydzsemet tettem, majd erre még egy kanál tésztát.
Előmelegített sütőben (gázsütő 7-es fokozat) 17 percig (TŰPRÓBA)  sütöttem.
A végén kevés levendulás porcukorral hintettem meg.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A KÖNYVEK ÉS ÉN, AVAGY, HOGYAN KÖPTEM LE A MONITORT

GÖRÖG, FETASAJTOS, CUKKINI PITE

SZILVANAP HELYETT SZILVAHÉT